Wieke van der Heiden en Hannah Freud van Brilliant. Brilliant organiseert al jaren projecten in de zorg, waarbij ‘aandacht voor dat wat gezond is’ en “wat kan ik wel, wat vind ik leuk,”…..  centraal staan. Daarnaast is Wieke EHBO en Reanimatie instructeur van het Oranje en Rode Kruis en werkt Hannah als doktersassistente in de huisartsenzorg, met achtergrond psychologie. Beiden hebben jarenlange ervaring met projecten in de zorg en het geven van workshops, in zowel ziekenhuizen, verpleeghuizen als overige zorgorganisaties. Mantelzorg is een van de onderwerpen waar zij zich op hebben gericht. Hannah en Wieke willen hun door de jaren opgedane ervaringen en kennis over het goed laten functioneren van de mens in de gezondheidszorg niet verloren laten gaan. Feitelijk willen ze alle impliciete en expliciete kennis waar ze over beschikken toegankelijk maken voor de volgende generaties. Dit doen ze vanuit hun organisatie Briljant. 

Al ruim 13 jaar is Brilliant actief in de gezondheidszorg. Brilliant stelt de menselijke aandacht centraal. Nu zien we te vaak dat deze aandacht door technologische, economische, of administratieve belangen in het gedrang komt. Gezonde aandacht voor mensen die werken in de zorg en voor hen die een beroep doen op de zorg! Brilliant prikkelt wat gezond is en neemt daarmee de aandacht weg van wat ziek is. Dat schept ruimte voor nieuwe energie en nieuwe initiatieven. Bijvoorbeeld voor een meer menselijker zorg, zoals voor de Tzu Chi ziekenhuizen in Taiwan al tientallen jaren heel gewoon is. Daarbij zijn we van mening dat er nog veel winst is te behalen door een creatieve visie op vrijwilligers beleid en door het daadwerkelijk betrekken van mantelzorgers bij de zorg.

Horen, zien, ruiken, proeven, voelen. Het zijn de vijf zinnen die het leven kleur geven en waarmee we bepalen of de dingen die we ervaren wel of niet de moeite waard zijn. Brilliant is gespecialiseerd in het prikkelen van de zinnen, in de zorg. Met muziek, lekkere geurtjes, vrolijke kleuren, verrassende smaken, een onverwacht compliment en andere bijzondere activiteiten. Zo ontstaat een moment van ruimte, ontspanning en vormt er zich nieuwe energie.

Briljant Checklists Goede ideeën: Brilliant ontwerpt zelf haar producten. De Brilliant Doen Dag is daar een voorbeeld van, maar ook De Proeventafel, De Beleefbox, het Geurplan. Het idee Eerste Hulp Bij Mantelzorg (EHBM) is zelfs genomineerd voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs: dé prijs voor vernieuwende ideeën voor betere zorg en welzijn. Brilliant beschikt over een groot netwerk van creatieve en inspirerende mensen en organisaties. Indien gewenst halen we de benodigde expertise in huis. Respect voor privacy is voor ons logisch. Door onze jarenlange ervaring kunnen we bogen op een grote en brede expertise op het gebied van de zorg. Meer en meer leggen we ons dan ook toe op het overdragen van onze kennis via workshops, coaching en advies.

Brilliant. KvK-nummer 73543276, btw-nummer NL 001472255B75
Website: https://www.vofbrilliant.nl/