Voor alle modules geldt dat de beste manier om ze te volgen als volgt is: Starten met het klassikale gedeelte en daarna gaat je zelfstandig aan de slag met het online lesmateriaal. Is het voor jou onmogelijk om de klassikale sessie bij te wonen dan kun je ook alleen het online gedeelte doen.

Wij raden u dringend aan te starten met de kennismakingsmodule waarin we uw helpen uw eigen situatie onder de loep te nemen.

Module:

Eerste Hulp Bij Mantelzorg en Dementie.

Deze cursus geeft achtergrondinformatie over het onderwerp dementie. Wat zijn de specifieke problemen die spelen bij dementie waar je als mantelzorger mee te maken krijgt? Waar liggen grenzen, waar mogelijkheden? Ook behoeft de toepassing van EHBO aanpassing bij iemand met dementie.

Opbouw training:
Klassikale sessie van 3,5 uur, daarna verder met online lesmateriaal


Module:

Eerste Hulp Bij Mantelzorg en Parkinson ;

Deze cursus gaat dieper in op de het onderwerp: de ziekte van Parkinson.

Wat zijn de specifieke problemen die spelen bij Parkinson waar je als mantelzorger mee te maken krijgt? Waar liggen grenzen, waar mogelijkheden? Ook behoeft de toepassing van EHBO aanpassing bij iemand met de ziekte van Parkinson.

Opbouw training:
Klassikale sessie van 3,5 uur, daarna verder met online lesmateriaal


Module:

Eerste Hulp Bij Mantelzorg en Psychische en Verslavings Problematiek.

Deze cursus gaat dieper in op het onderwerp psychische problemen en verslaving. Wat zijn de specifieke problemen die spelen bij psychische aandoeningen en verslavingen, waar je als mantelzorger mee te maken krijgt? Waar liggen grenzen, waar mogelijkheden? Ook behoeft de toepassing van EHBO aanpassing bij iemand met een verslaving, of zware psychische problemen.

Opbouw training:
Klassikale sessie van 3,5 uur, daarna verder met online lesmateriaal


Module:

Eerste Hulp Bij Mantelzorg en Beroerte

Deze cursus geeft achtergrondinformatie over het onderwerp Beroerte en CVA. Wat zijn de specifieke problemen die hierbij spelen, waar je als mantelzorger mee te maken krijgt? Waar liggen grenzen, waar mogelijkheden? Ook behoeft de toepassing van EHBO aanpassing bij iemand met dementie.

In deze training is het van belang dat de Mantelzorger goed leert waarnemen en anticiperen op de situatie. Voorkomen is beter dan genezen zegt men wel.

Opbouw training:
Klassikale sessie van 3,5 uur, daarna verder met online lesmateriaal


Module

Eerste Hulp Bij Mantelzorg en Kanker

Deze cursus gaat dieper in op de zorg voor de Mantelzorger met iemand in de buurt die kanker heeft. Het uitgangspunt is hetzelfde als  bij andere specifieke Modules alleen gaan we niet alle specifieke ziekten van kanker bespreken. Het gaat meer om de Eerste Hulp die voor kankerpati├źnten in sommige gevallen van belang is om te weten. Denk ook aan voedingsproblemen en oplossingen.

Opbouw training:
Klassikale sessie van 3,5 uur, daarna verder met online lesmateriaalToekomstige modules:

Eerste Hulp Bij Mantelzorg en...

- Diabetes

- Astma

- Nierproblemen/ Nierdialyse

- Kinderen met een beperking

- Autisme

- Reuma

- MS

- Ziekte van Huntingto